miércoles, 25 de marzo de 2015

RAL·LI INTERNACIONAL DE COTXES D'ÈPOCA BARCELONA-SITGES


El Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges va néixer l'any 1959 gràcies a la iniciativa de Foment del Turisme de la ciutat de Sitges. La primera edició es va celebrar el 8 de febrer d'aquest any i van participar 23 cotxes. Des d'aquell moment la iniciativa va tenir un ampli ressò entre el públic en general de les dues ciutats i també de les institucions catalanes, el que ha permès que aquest Ral·li s'hagi realitzat des de 1959 de forma ininterrompuda fins als nostres dies en que arribem a la 57è edició.

Els primers 29 anys es va disputar durant el diumenge de Carnestoltes, però a partir de 1988 i per no restar importància a d'altres esdeveniments de les ciutats, el Ral·li es celebra el mes de març.

La Sortida es realitza a primera hora del matí des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona on es reuneixen centenars de persones per admirar tant els vehicles com els seus ocupants que fan el trajecte vestits d'acord amb l'època de construcció del cotxe en el que circulen.

Aquesta festa considerada d'Interès Turístic Nacional, atorga premis als cotxes més ben conservats i amb peces originals i també atorga el Gran Premi a la Elegància als ocupants.

Enguany al centre Comercial l'Illa Diagonal de Barcelona ha acollit del 2 al 21 de març, una exposició de cotxes i motocicletes antigues, algun dels quals ha participat fins i tot en alguna edició d'aquest ral·li. Tot seguit us deixo una mostra de les fotos que he fet d'aquest vehicles; malauradament no vaig poder assistir a la sortida de Plaça Sant Jaume com era la meva intenció, però espero poder ampliar el reportatge l'any vinent amb aquestes fotos.    

Els 63 cotxes i 13 motocicletes fabricats abans de 1928, han recorregut els prop de 40 km. que separen les dues ciutats, circulant pels carrers habituals de Barcelona (Plaça Sant Jaume, la Rambla, carrer Sepúlveda i Gran Via de les Corts Catalanes)  per anar a buscar les costes del Garraf i  dirigir-se cap a Sitges per l'autovia C-31. Un cop arriben a Sitges al Port d'Aiguadolç, els cotxes es reagrupen per després sortir i fer un recorregut pel centre de la ciutat fins a la Plaça de la Fragata i queden exposats al públic en el Passeig de la Ribera.

El cotxe més antic que ha participat en aquesta 57è edició és un Darracq de 1900 conduït per Guillem Planas, i podem destacar també un altre Darracq de 1905, un Vauxhall de 1904, un Panhard-Levassor de 1907 i un Hispano Suiza també del mateix any. 

El Lliurament de premis s'ha fet al Hotel Calipolis de Sitges.

Com us havia comentat, us deixo el recull de fotografies, espero us agradin.