lunes, 29 de febrero de 2016

AVUI COMENÇA LA PRIMAVERA CATALANA

- - - - - - - - - - EN CONSTRUCCIÓ - - - - - - - - - - 

Catalans: Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com estat integrant de la Federació ibèrica ... Per Catalunya, pels altres pobles germans d'Espanya, per la fraternitat de tots els homes i de tots els pobles, Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya.
El President Francesc Macià (Barcelona, 14 d'abril de 1931)

Aquest dissabte 11 d'abril, prop de 2000 persones es van reunir davant la Cascada del Parc de la Ciutadella de Barcelona, per commemorar  l'aniversari de la proclamació de la República Catalana el 14 d'abril de 1931.

Amb l'acte "República és llibertat", Esquerra Republicana de Catalunya vol marcar l'inici de la "primavera catalana".

El crític de cinema Àlex Gorina ha presentat l'acte, i després del minut de silenci que s'ha fet en record de totes les víctimes  de l'accident de la companyia aèria Germanwings als alps francesos, els coneguts actors Joel Joan i Anna Sahun han recitat un recull de poemes sobre la primavera. 

A l'acte han assistit entre d'altres, l'Oriol Junqueras (President d'ERC), la Marta Rovira (Secretaria General d'ERC), l'Anna Simó (Vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya), l'Alfred Bosch (Diputat per ERC a les Corts de Madrid i actual alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona), Joan Tardà (Diputat d'ERC a les Corts de Madrid), Juanjo Puigcorbé (actor i número 2 a la llista d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona), Santi Vidal (Jutge i Magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona), Joan Ignasi Elena (Avancem), Toni Comín ( Socialisme, Catalunya i Llibertat), Magda Casamitjana (MES), Oriol Amorós .... i prop dels 750 alcaldables d'ERC que es presentaran a les properes eleccions municipals del 24 de maig.  



SANTUARI DE LA MARE DE DEÚ D'ARBOLÓ


               - - - - - - - - EN CONSTRUCCIÓ - - - - - - - - - 
Dalt d'un turó estratègicament suspès sobre el riu Noguera Pallaresa, en el lloc conegut com l'estret d'Arboló, en el marge dret de la carretera N-260 que ens condueix des de La Pobla de Segur fins a Sort,  desprès de travessar l'imponent estret de Collegats i un cop deixem enrera el poble de Gerri de la Sal (pujant des de Barcelona), trobem aquest meravellós indret del Pallars Sobirà que acull una bellíssima església, mostra del romànic català dels segles XII i XIII, lloc de pelegrinatge constant i punt d'encontre espiritual, donada la gran devoció, no només dels habitants de la comarca, sinó de devots d'arreu que veneren la Mare de Déu d'Arboló.