domingo, 23 de noviembre de 2014

XX SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA


El passat 2 de novembre es va tancar la XX edició del SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA, celebrat en els palaus 1 i 2 de la Fira de Barcelona Montjuïc; la darrera edició a la que vaig assistir ja fa uns quants anys es feia al recinte de la Farga de l'Hospitalet, i la millora ha estat increïble. Vaig haver d'aguantar igualment les llargues cues per poder accedir-hi, tot i haver comprat l'entrada anticipadament, però malgrat això, la experiència val la pena. Hi vaig anar diumenge al matí, a primera hora, acompanyat de la meva filla Laia, vam passar davant l'entrada de la Plaça de l'Univers en la Avinguda Reina Maria Cristina (on havien fet un zig zag amb tanques) i la cua pujava fins la Avinguda Rius i Taulet, continuava per aquesta avinguda, baixava per el carrer Lleida i seguia per l'avinguda Paral·lel fins la parada del bus situada en aquest mateix carrer.


Aquest saló que com he dit ha arribat a la 20a edició, és un dels esdeveniments més importants d'Europa per a els amants del manga de totes les edats. Està organitzat des de els seus inicis per Ficomic, entitat que també organitza el Saló Internacional del Cómic de Barcelona.

Segons els organitzadors, el saló tanca la edició d'enguany amb 130.000 visitants, xifra rècord que no ha deixat de créixer des de la primera edició l'any 1995 amb 1.000 visitants.

Als pavellons 1 i 2 de Fira de Barcelona s'ha sumat la Plaça de l'Univers, que ha concentrat bona part de les activitats, entre elles els concursos de "cosplay", l'Anime Song Contest, exhibicions de balls i importants actuacions musicals com la de la reconeguda banda Loverin Tamburin, de la cual us deixo unes fotografies que vaig poder realitzar.


El Palau 1 ha comptat amb un convidat especial POKÉMON dins de l'espai de videojocs, així com amb un espai gastronòmic amb la presència entre d'altres del xef Jordi Roca i mestres de la cuina japonesa com Diego Laso, Rio Sakamoto, Nobuaki Fushiki i Saulo Meireles.


En l'apartat de "cosplay" (persones disfressades d'un personatge de manga, anime o videojoc), s'han celebrat les noves edicions de les finals nacionals del Word Cosplay Summit, en que va guanyar la parella formada per Daniel Talavera i Virginia Pinilla; l'Eurocosplay que es va seleccionar a Olga Carles; l'European Cosplay Gathering en el que es van premiar a les noies Laura Hernández, Laura fernández i Estefania Cánovas, i el Clara Cow's Cosplay Cup (CCCC) en que la parella Elisabet Puig i Joan Martí acudirà en representació d'Espanya a l'Haia el dia 12 de juny de 2015.

Aquí podeu veure unes fotos d'una amiga cosplayer, l'Aroa Fernàndez, que m'ha cedit les seves fotografies per poder publicar-les.


Una de les activitats més esperades per tots els fans, són les signatures dels autors convidats ens els diferents stands dels expositors. Enguany han participat Hideo Baba (productor de "Tale of ...", Kengo Hanazawa (autor d'I am a Hero", Takeshi Obata (autor de Death Note), Ken Niimura (autor de Sóc un Matagegants), Masayuki Hirano (productor de Dragon Ball Xenoverse) y Takehiko Inoue (autor de Slam Dunk).

Aniré actualitzant aquesta entrada amb més fotos, però volia deixar-vos un primer tastet que molts m'heu demanat de l'edició d'aquest any del saló del Manga. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario